Μποξεράκια: Νομίζεις ότι ξέρεις τις διαφορές;

person Δημοσιεύτικε από: list Σε: Blog Εσωρούχων Την: comment Σχόλια: 0 favorite Εμφανίσεις: 4129

Μποξερ ή Μποξεράκια και με τα Boxer Shorts, τι παίζει;

Ανδρικά Μπόξερ / Boxer

Μπόξερ ορίζουμε το ένδυμα που φοριέται απευθείας σε επαφή με το σώμα, ξεκινάει κάτω από τον αφαλό, καλύπτει τα γενετικά όργανα και τελειώνει πάνω από τα γόνατα. Εκτός από τις σχεδιαστικές τους διακρίσεις, η πιο σημαντική διάκριση είναι ο τρόπος που εφαρμόζουν στο σώμα.

Διακρίνουμε δύο βασικές κατηγορίες:

  • Τα άνετα (φαρδιά) μπόξερ που συνήθως έχουν άνοιγμα μπροστά και κουμπιά.
  • Τα εφαρμοστά και ελαστικά μπόξερ που παίρνουν το σχήμα του σώματος. Το μήκος τους μπορεί να είναι από το πάνω μέρος των μηρών μέχρι αρκετά πάνω από το γόνατο.

Φαρδιά boxerάνετα boxer

Τα πιο φαρδιά μπόξερ, στη διεθνή αγορά ονομάζονται boxer shorts. Είναι το ένδυμα που έρχεται από το 1920 και θεωρείτε το πιο κλασικό ανδρικό εσώρουχο. Το όνομα προέρχεται από τους αθλητές του μποξ που φορούσαν αυτά τα σόρτς κατά τους αγώνες του μποξ.

Κατασκευάζονται από απλά υφάσματα χωρίς ελαστικότητα. Διαχρονικά από υφαντά υφάσματα αλλά και πιο σύγχρονα και με πλεκτά υφάσματα. Στην Ελληνική αγορά κυκλοφορούν με σύνθεση 100% βαμβάκι αλλά και σε διάφορες αναλογίες βαμβάκι με πολυεστέρα ή άλλα φθηνότερα υλικά για χαμηλότερη τελική τιμή. Η χρήση υφασμάτων με προσμίξεις άλλων υλικών πέραν του βαμβακιού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά την χρήση του εσωρούχου με δυσάρεστα αποτελέσματα (δυσοσμία, υγρασία, θέρμανση) και καλύτερα να αποφεύγονται. Στην κατηγορία φαρδια μπόξερ θα βρείτε μόνο 100% βαμβακερά.

.

Εφαρμοστά boxer

Τα εφαρμοστά boxer, έγιναν πολύ γνωστά στην Ελλάδα στις αρχές του 2000. Φτιάχνονται από διάφορες πρώτες ύλες και πάντα με την πρόσμιξη 5-10% elastan. Ανάλογα την προτίμηση το μήκος μπορεί να είναι πολύ κοντό, σύνηθες και μακρύ. Αναφερόμαστε σε αυτά συνήθως στα Ελληνικά ως μποξεράκια ενώ διεθνώς boxer briefsανδρικά boxer

  • Τα κοντά εφαρμοστά boxer τελειώνουν στους γοφούς πριν ξεκινήσει ο μηρός. Είναι λιγότερα ζεστά από τα υπόλοιπα δύο και προτιμώνται από όσους ενοχλούνται από το μπατζάκι του μηρού. Είναι παρόμοια με αυτά που φοριούνται και από το γυναικείο φύλο. Ονομάζονται και trunks.
  • Τα σύνηθες εφαρμοστά boxer, ανάλογα τον κατασκευαστή έχουν μήκος περίπου το 1/4 με 1/3 του μηρού. Ανάλογα με το σχέδιο, την εφαρμογή στο σώμα και το τελικό μήκος, μπορεί να διπλώσουν ή μαζεύονται ενοχλητικά κάτω από το παντελόνι.
  • Τα μακρια boxer είναι τα πιο σπάνια και προτιμώνται συνήθως ως πιο ζεστά αλλά και για αθλητικές ενασχολήσεις, καθόσον συγκρατούν τους μύες και δεν προκαλούν ενοχλήσεις καθώς δεν διπλώνουν.

Τα μποξεράκια τα βρίσκουμε στο εξωτερικό σε διάφορες συνθέσεις υλικών. Οι λόγοι είναι αφενός η μείωση του κόστους και αφετέρου η ειδική χρήση κατά περίπτωση.

Έτσι μπορούμε να βρούμε στην αγορά εφαρμοστά μποξεράκια από:

  • Πολυεστέρας και παράγωγά του. Ειδικά τα διάφορα σχέδια τυπωμένα πάνω στο ύφασμα, αποδίδουν καλύτερα όταν γίνουν σε συνθετικό ύφασμα παρα σε βαμβακερό. Η φθηνή λύση του πολυεστέρα συνήθως δημιουργεί δυσάρεστα προβλήματα όπως υπερθέρμανση, υγρασία, δυσοσμία και σε συνδυασμό με το ότι είναι εφαρμοστά ακόμα και συγκάματα. Σπάνια υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις καθόσον η τιμή γίνεται απαγορευτική.
  • βαμβακι όπως έχουμε αναφέρει είναι μια ασφαλή επιλογή για καθημερινή χρήση.
  • Micromodal θεωρείτε η εξέλιξη των υλικών για άνετα, ευχάριστα και υγιή εσώρουχα. Είναι μεν ακριβότερο από το βαμβάκι αλλά και καλύτερο και πραγματικά αξίζει τι μικρή διαφορά στα χρήματα. Εδώ θα βρείτε τα Micromodal boxer
Ετικέτες μποξεράκια
Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Δημιουργία λογαριασμού

Έχεις ήδη λογαριασμό;
Είσοδο ή νέος κωδικός