Τα εσώρουχα στο συρτάρι μου

person Δημοσιεύτικε από: Stamatis Chatzichristodoulou list Σε: Blog Εσωρούχων Την: comment Σχόλια: 0 favorite Εμφανίσεις: 6054

Πως τα συγκρίνουμε και πότε τα πετάμε

Σύγκριση

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ένα ποιοτικό προϊόν, όταν έχει να το συγκρίνει με κάποιο άλλο. Θα πρέπει να ελέγξει τα κατάλληλα σημεία. Αν θέλατε να καταλάβετε την καλύτερη ντομάτα θα κοιτούσατε το χρώμα, την υφή και την γεύση της. Το καλύτερο προϊόν προκύπτει από την φροντίδα και την προσοχή του παραγωγού. Για το καλύτερο εσώρουχο θα συγκρίνουμε το ύφασμα, το λάστιχο, τις ραφές και την εφαρμογή.

Εφαρμογή

Είναι το πλέον εμπειρικό και υποκειμενικό κομμάτι. Σε κάποιους τους αρέσει έτσι, σε κάποιους κάπως αλλιώς. Σίγουρα όμως σε κανένα δεν αρέσει ένα εσώρουχο που δεν εφαρμόζει το ίδιο σε όλα τα σημεία του σώματος (χαλαρότερα ή στενότερα). Που σε κάποια μέρη του σακουλιάζει και σε άλλα σφίγγει.

Τα πλέον αντικειμενικά κριτήρια βαθμολόγησης, κατάταξης αφορούν το λάστιχο, τις ραφές και το ύφασμα.

Στο Εργαστήριο

Ο εργαστηριακός είναι αυτός που μπορεί να δώσει αποτελέσματα με ακρίβεια για τη βαθμολογία της ποιότητας και να εντοπίσει τις αιτίες των ελαττωμάτων, αλλά είναι και πιο χρονοβόρος και δαπανηρός. Εκεί οι μετρήσεις γίνονται με όργανα ακριβείας για όλες της παραμέτρους ενός ρούχου και τα αποτελέσματα είναι απόλυτα και αριθμητικά.
Το εργαστήριο όμως δεν είναι πρόχειρο όταν αγοράζουμε εσώρουχα.

Στο κατάστημα

Ελέγχουμε ιδιότητες του υφάσματος. Μπορούμε να αντιληφθούμε την υφή του απλά τρίβοντας με το χέρι μας. Επιπλέον η όψη, το χρώμα και βάρος. Η υφή έχει να κάνει με το χνούδι του βαμβακιού αποτέλεσμα της προσεχτικής διεργασίας σε όλες τις παραγωγικές φάσεις του εσωρούχου αλλά και προπάντων των πρώτων υλών. Πρέπει να είναι πλούσιο και ευχάριστο στο χάδι του χεριού. Ταυτόχρονα το ύφασμα πρέπει να είναι μαλακό στην αφή και ελαστικό όταν το τεντώνουμε.

Το βάρος είναι μια παράμετρος για να προσδιοριστεί η προστιθέμενη αξία σε ένα εσώρουχο. Όσο πιο βαρύ είναι το ύφασμα, τόσο ανώτερο θεωρείται αφού το βάρος σημαίνει περισσότερο βαμβάκι. Το βαμβάκι αποδίδει αξία αφού ανεβάζει το κόστος, προσδίδοντας μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, αντοχές στα πλυσίματα και μεγαλύτερη απορροφητικότητα στην καθημερινή χρήση.

Στο σπίτι - Τα εσώρουχα που έχουμε στο συρτάρι

Ένα ποιοτικά άριστο εσώρουχο διατηρεί την φόρμα του και μοιάζει σαν καινούργιο τουλάχιστον στα 12πρώτα πλυσίματα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες φυσιολογικές φθορές αλλά και κάποια χαρακτηριστικά όμως δεν πρέπει να εμφανιστούν ποτέ. Ετσι μπορούμε να διαπιστώσουμε αν τα χρήματά μας πιάσανε τόπο στα εσώρουχα που έχουν φορεθεί και πλυθεί:

Από 1 μέχρι 10 πλυσίματα:

  • Τα εσώρουχα μας διατηρούν το χρώμα τους
  • Το λευκό διατηρεί την λευκάδα του και το λαμπύρισμά του
  • Δεν παρουσιάζονται ξηλώματα ή κλωστές στα διάφορα σημεία ραφής
  • Δεν υπάρχει φθορά σε σημεία στο ύφασμα, είτε να λεπτύνει είτε να τρυπήσει
  • Δεν υπάρχουν κόμποι - μπαλάκια χνουδιού επάνω στο ύφασμα

Από 10 μέχρι 20 πλυσίματα:

  • Δεν παρουσιάζονται ξηλώματα ή κλωστές στα διάφορα σημεία ραφής
  • Δεν υπάρχει φθορά σε σημεία στο ύφασμα, είτε να λεπτύνει είτε να τρυπήσει
  • Δεν υπάρχουν κόμποι - μπαλάκια χνουδιού επάνω στο ύφασμα

Από 20 και άνω:

  • Δεν υπάρχει φθορά σε σημεία στο ύφασμα, είτε να λεπτύνει είτε να τρυπήσει
  • Δεν υπάρχουν κόμποι - μπαλάκια χνουδιού επάνω στο ύφασμα

Παρακάτω η φωτογραφία δείχνει σε 1:1 και μετά σε μεγέθυνση, το ύφασμα από υποβαθμισμένης ποιότητας βαμβάκι, που έχει σχηματίσει κόμπους μετά από μερικά πλυσίματα


Περισσότερα για τις ποιότητες του βαμβακιού εδω

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Δημιουργία λογαριασμού

Έχεις ήδη λογαριασμό;
Είσοδο ή νέος κωδικός