Εσώρουχα για ΑΜΕΑ

person Δημοσιεύτικε από: list Σε: Blog Εσωρούχων Την: comment Σχόλια: 0 favorite Εμφανίσεις: 3514

Η Ελίνα έχει και τα δυο της πόδια στο γύψο.

Η Μητέρα της μικρής Ελίνας (το όνομα είναι τυχαίο-για αναφορά) μας τηλεφώνησε και μας ζήτησε να βοηθήσουμε στο πρόβλημα (hip spica cast) που αντιμετωπίζει η κόρη της.

Η Ελίνα είναι ένα χαρούμενο κοριτσάκι 11 ετών και έχει και τα δύο ποδαράκια της, στο γύψο. Σα να μην έφτανε αυτό, υπάρχει και ένα ξύλο/δοκάρι που συγκρατεί το γύψο και τα πόδια της, κρατώντας τα, σε μια σταθερή απόσταση.

hip spica cast

Λόγω της κατάστασης της, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προηγούμενα εσώρουχα της, καθόσον πλέον δεν μπορούν να περάσουν από τα ποδαράκια της.

Η χρήση πάνας μιας χρήσης με αυτοκόλλητο θα ήταν δυσβάστακτο για την ψυχολογία του 11χρονου κοριτσιού.πάνα βρέφους

Έπρεπε λοιπόν, να δώσουμε μια λύση ώστε να είναι όσο το δυνατόν λειτουργική για το μεγάλο χρονικό διάστημα που η Ελίνα θα έμεινε καθηλωμένη αλλά και να ανεβάζει το σθένος της.

Η ομάδα μας σχεδίασε ένα πρωτότυπο εσώρουχο και αφού ενημέρωσε και την μητέρα της Ελίνας, κατασκευάσαμε το πρωτότυπο. Έτσι η Ελίνα δοκίμασε το πρωτότυπο ενός εσωρούχου με βέλκρο (Velcro) ή αλλιώς το κοινό σκριτς - σκράτς.

Μερικές από τις λύσεις που προτάθηκαν και απορρίφθηκαν καθόσον δεν ήταν λειτουργικές στη καθημερινή χρήση ήταν:

  • Κουμπιά
  • Ενώσεις τύπου άγκιστρο
  • Τρούκς πατητά

Το κυλοτάκι παράχθηκε σε ροζ χρώμα και διάφορα τυπώματα και είναι 100% Ελληνικό. Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά:

  • 100% Βαμβακερό
  • Λάστιχο φαρδύ στη μέση
  • Λάστιχο στενό στα μπατζάκια
  • Διάφορες στάμπες μπροστά κέντρο.
  • 4 Κομμάτια βέλκρο (Velcro) για δέσιμο

Τα σημεία που επιλέχθηκαν να ραφτεί το βέλκρο ήταν κατάλληλα ώστε να μην υπάρχει καμία ενόχληση στην Ελίνα κατά την χρήση του εσωρούχου θυσιάζοντας οποιαδήποτε «καλαισθησία» για χάρη της άνεσης.

Κυλοτάκι με σκράτς

Το βέλκρο που επιλέχθηκε ήταν από την 4η κλίμακα ποιότητας ώστε να είναι όσο μαλακό δυνατόν, να είναι δυνατό στο δέσιμο και να αντέχει στα πλυσίματα χωρίς φθίνουσα απόδοση.

Η Ελίνα για ένα μικρό χρονικό διάστημα στη ζωή της θα είναι ένα παιδάκι με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Από τη Lord, φροντίσαμε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να της είναι λιγάκι πιο ευχάριστο. Ελίνα σου ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και πάρα πολλά χαμόγελα!

εσώρουχο για ΑΜΕΑ σε γύψο

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Δημιουργία λογαριασμού

Έχεις ήδη λογαριασμό;
Είσοδο ή νέος κωδικός