Πιστοποιημένες Επαναχρησιμοποιούμενες Μάσκες

person Δημοσιεύτικε από: Σταμάτης Χατζηχριστοδούλου list Σε: Blog Εσωρούχων Την: comment Σχόλια: 0 favorite Εμφανίσεις: 2652

πως επιλέγουμε μια μάσκα, σε τι χρησιμεύει, γιατί πρέπει να την φοράμε, πότε να την αλλάζουμε.

Ποια όμως είναι τα κριτήρια για να επιλέξουμε μάσκα; Είναι βασικό να γνωρίζουμε ότι οι απλές χάρτινες μάσκες προσφέρουν ανάλογη προστασία με την υφασμάτινη. Οι χάρτινες και οι υφασμάτινες μάσκες δεν προστατεύουν τον χρήστη, αλλά περισσότερο προστατεύουν τον διπλανό μας από την διασπορά των σταγονιδίων μας.

Μάσκες με μεγάλο βαθμό προστασίας είναι οι FFP2 /FFP3 η οποίες όμως συστήνονται για ιατρική χρήση από προσωπικό και οικείους που φροντίζουν μολυσματικούς ασθενείς. Για την γενική προστασία του πληθυσμού και περιορισμό της μετάδοσης του SARS-CoV-2, συστήνονται παγκοσμίως οι υφασμάτινες μάσκες. Η ιδιότητα «πλύνε-βάλε» της υφασμάτινης μάσκας προστατεύει και την τσέπη μας αλλά και το περιβάλλον.

Υφασμάτινες μάσκες έχουν διατεθεί σε νοσοκομεία, ιατρεία, φαρμακεία, βιομηχανίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες και πλέον τις βρίσκουμε παντού. Είναι χρήσιμες σε εσωτερικούς χώρους.

Οι υφασμάτινες μάσκες πρέπει να φτιάχνονται από τουλάχιστον δύο κομμάτια κατάλληλου μαλακού υφάσματος. Το ύφασμα πρέπει να είναι μαλακό ώστε να μειώνεται η τριβή με το δέρμα. Τα υφάσματα μας έχουν πιστοποιηση ECO-Tex Class II για άμεση επαφή με το δέρμα και τα πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9001:2001. Τα ακατάλληλα σεντονόπανα που χρησιμοποιούνται σε φθηνότερες μάσκες μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, κοκκινίλες και στη συνέχεια πληγές από την πολύωρη χρήση. Το ιδανικό ύφασμα είναι μαλακό, δεν προκαλεί ερεθισμούς και έχει ελαστικότητα ώστε να εφαρμόζει επάνω στο πρόσωπο χωρίς κενά. Αν η μάσκα που έχετε δεν είναι διπλή ή σας θυμίζει παλιά σεντόνια, πετάξτε την.

Το ρέλι που θα δέσει την μάσκα με το πρόσωπο μας θα πρέπει να είναι από βαμβακερό ελαστικό ύφασμα ή λάστιχο ώστε να υπάρχει καλή επαφή με το πρόσωπο χωρίς κενά. Το βαμβακερό ρέλι μπορεί να πλυθεί και να σιδερωθεί και να παραμένει το ίδιο, το λάστιχο θέλει προσοχή στο σιδέρωμα.

Θα πρέπει να επιλέξετε την μάσκα σας ανάλογα με την χρήση που την προορίζετε:

Για καθημερινή σύντομη χρήση (για τα καθημερινά ψώνια), η απλή υφασμάτινη μάσκα που πλένεται στους 60 μέχρι 90. Αν θέλουμε να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς, υπάρχει και η μάσκα με πιο χοντρό ύφασμα που όμως δυσκολεύει στην αναπνοή. Μην ξεχνάμε και τις παιδικές μάσκες που καλύπτουν ηλικίες μέχρι 15-16 ετών.

Υφασμάτινη ΜάσκαΠαιδική Μάσκα

Για τους ενήλικες που θέλουν μια προσεγμένη αγορά, διατίθενται μάσκες στο σχήμα του προσώπου και με λάστιχο στα αυτιά για εξαιρετική εφαρμογή χωρίς κενά.

Υφασμάτινη Μάσκα

Για τον επαγγελματία, υπάρχουν οι επαγγελματικές μάσκες με τα λάστιχα πίσω από το κεφάλι. Σχεδιάστηκαν ειδικά για να μην πέφτει ακόμα και όταν σκύβεις κατά την εργασία. Εφαρμόζουν εξαιρετικά χωρίς κενά και να δέχεται το λογότυπό της επιχείρησης. Τέλος με τις επαγγελματικες, μπορείς να κάνεις το διάλειμμά σου, κατεβάζοντάς προσωρινά την μάσκα στο λαιμό. Είναι προτιμότερο από το να την επιμολύνεις κρατόντας την στο χέρι σου ή ακουμπώντας την σε μια επιφάνεια.

Επαγγελματική μάσκα

Ιδανικά κάθε μάσκα πρέπει να αλλάζεται κάθε 2-3ώρες ή μόλις υγρανθεί. Μάσκες που δεν αντικαθιστούνται συχνά, μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις του αναπνευστικού. Την μάσκα την πλένετε με απλό απορρυπαντικό και την σιδερώνεται με μπόλικο ατμό για αποστείρωση (όχι τα λάστιχα) #menoumeasfaleis

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Δημιουργία λογαριασμού

Έχεις ήδη λογαριασμό;
Είσοδο ή νέος κωδικός